Gezinscoach | VluchtelingenWerk (Hof van Twente)

Gezinscoach | VluchtelingenWerk (Hof van Twente)

Structureel vrijwilligerswerk · 2–4 uur/week
Grotestraat 86, 7471 BR Goor, Nederland
Maatje & buddyBegeleidingSociaal contactAdvies & Mentoring
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
VrijwilligersbeleidVrijwilligersovereenkomst
Vrijwilligersvacature Delen
VluchtelingenWerk (Hof van Twente)
#79036
Scan me of ga naar www.vrijwilligerindehof.nl/o/Vluchtelingenwerk-Hof-van-Twente/vrijwilligersvacatures/Gezinscoach--VluchtelingenWerk-Hof-van-Twente/79036 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het belangrijk dat een statushouder een nieuw bestaan op kan bouwen en wil jij daarbij ondersteunen? Dan zoeken wij jou als gezinscoach!

Uitgebreide omschrijving

VluchtelingenWerk (locatie Hof van Twente) is op zoek naar vrijwilligers die als gezinscoach één of meerdere vluchtelingen (alleengaand of gezin met één of meerdere kinderen) na aankomst in onze gemeente voor een periode van ongeveer 12 maanden willen begeleiden. De begeleiding bestaat bijvoorbeeld uit het wegwijs maken in het dorp, meegaan naar de huisarts of naar een gesprek op school. Of gewoon samen een kop koffie of thee drinken. Je komt veel bij de mensen thuis.


Als gezinscoach ben je samen met de maatschappelijk begeleider de vaste contactpersoon en de vraagbaak voor ‘jouw’ persoon/gezin.


Jouw profiel

  • Je hebt belangstelling voor mensen en voor andere culturen
  • Je hebt een proactieve houding: je vindt het leuk om contact te leggen en zaken op/aan te pakken


Werkuren per week/maand

Twee tot vier uur per week. Meer is mogelijk, afhankelijk van de eigen wens.


Wij bieden

  • Werken in een leuk en gemotiveerd team aan de Grotestraat 86 te Goor; in een internationale setting met verschillende culturen, talen, waarden en gewoonten.
  • Gelegenheid tot het volgen van de cursussen en trainingen van VluchtelingenWerk.
  • Dankbaarheid van de mensen die je begeleidt. Taal/een andere cultuur maken het voor hen onmogelijk om zonder hulp de weg te vinden in onze maatschappij.


“Je geeft wat, maar je krijgt er ook iets voor terug. Het geeft zoveel voldoening om te zien hoe ze zich steeds beter zijn gaan redden en hoe ogen gaan stralen.”

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Vrijwilligersvacature Delen

Over VluchtelingenWerk (Hof van Twente)

Naar schatting zijn er wereldwijd 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Sommige vluchtelingen zoeken in ons land bescherming. Wij komen op voor hun belangen en helpen hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.