E-learnings

Grenzen stellen

Iedereen maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training van Humanitas helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.


Training Grenzen stellen (Humanitas)

Een goed gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze online training leer je hoe je een goed gesprek voert, waarin je met aandacht en oprechte belangstelling naar iemand luistert.


Training De kracht van een goed gesprek (Humanitas)

Omgaan met emoties

In een gesprek tussen jou en de ander kunnen emoties als verdriet, angst en boosheid voorkomen. In deze online training leer je hoe je kunt omgaan met emoties van de ander èn je eigen emoties.


Training Omgaan met emoties (Humanitas)

Geloven in jezelf!

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.


Training Empowerment (Humanitas)

De Reddersdriehoek

Wanneer iemand het moeilijk heeft, ben je soms geneigd om werk uit handen te nemen, terwijl iemand dit beter zelf kan doen. Je schiet in de reddersrol.

In deze training leer je hoe de neiging om te gaan ‘redderen’ kan ontstaan èn hoe je uit de reddersdriehoek kunt stappen.


Training De Reddersdriehoek (Humanitas)

Stress

Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training.


Training Stress! (Humanitas)

Eenzaamheid

Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. In deze training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.


Training Eenzaamheid (Humanitas)

Je netwerk versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. 


Training Je netwerk versterken (Humanitas)

Werken met Canva

Zelf ontwerpen maken voor flyers, posters, social media kan met Canva. Dit is een gratis online tool waarmee eenvoudig je eigen vormgeving kunt doen.


Masterclass Canva (YouTube)

Fysiek gezond werken

In de Free Learning ‘Basis Fysiek Gezond Werken’ kun je jezelf aan de hand van 20 vragen basiskennis over het omgaan met fysieke belasting in de zorg bijbrengen.


Training Fysiek Gezond werken (Free learning)

Hoe bestuur ik een vereniging?

In samenwerking met psychologen en andere professionals heeft de KNVB in de afgelopen jaren verschillende filmpjes gemaakt met tips over hoe je je vereniging goed kunt besturen. Niet alleen voor voetbalverenigingen heel leerzaam, maar voor alle verenigingen.


Tips voor het besturen van je vereniging (SamenSintAnthonis/KNVB)

Omgaan met dementie

In twee gratis online basistrainingen leer je hoe je dementie herkent en lastige situaties goed oplost. Daarnaast zijn er twaalf trainingen voor specifieke beroepsgroepen ontwikkeld. Hier komen situaties aan bod die binnen deze werkvelden veel voorkomen. Staat jouw beroepsgroep er niet tussen? Doe dan gewoon één van de basistrainingen!


Training Omgaan met dementie (Samen dementievriendelijk)


Vrijwilligers begeleiden

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor vrijwilligersorganisaties en daar moet je goed voor zorgen. In deze training van Humanitas leer je hoe je vrijwilligers kunt begeleiden


Training Begeleiden vrijwilligers (Humanitas)

Fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving van het VSB-fonds helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project.


Cursus Fondsenwerving (VSBfonds)

Omgaan met een niet zichtbare beperking

Deze Free Learning module ‘Niet zichtbare beperkingen’ leert je basiskennis over wat ‘niet zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden


Training Niet zichtbare beperkingen (Free learning)

Hoe leer ik vloggen?

In de Vlogcursus leer je de basisprincipes van het vloggen. Een vlog is een videoverslag door de verteller zelf gefilmd. Cursusleider Joost Timp laat zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen vlog.


Vlogcursus (Max Vandaag)

(Financieel) veilig ouder worden

Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van (financiële) ouderenmishandeling. In deze e-learning van Movisie i.s.m. Alliantie Vrijwillige Schuldhulp, leer je de signalen te herkennen en oefen je met een paar herkenbare voorbeeldsituaties.


Training (Financieel) veilig ouder worden (VC Utrecht)

Echt contact maken

In deze module leer je de basisprincipes van échte communicatie. Met behulp van de vijf stappen in het ‘ContactModel’© krijg je meer inzicht in je eigen handelen. Hierdoor kun je effectiever communiceren.


Training Écht contact maken (Free learning)