Over Aveleijn Rohaan

Rohaan is een 24-uursvoorziening met vijf woongroepen.
Hier wonen volwassenen met een bijzondere hulpvraag. Elke groep heeft zijn eigen inloopruimte en terras. Op vier woongroepen hebben de deelnemers hun eigen appartement met een woonkamer, keukenblok, slaapkamer en badkamer. De deelnemers op de vijfde woongroep beschikken over een eigen woon-/slaap appartement, naast een inloopruimte en terras.

Deelnemers kunnen ervoor kiezen hun maaltijd te gebruiken in de inloopruimte of in hun eigen appartement. ‘Ik vind het heel gezellig om samen met de anderen in de inloop te eten’, vertelt cliënt Marcel. ‘Maar als ik een hele drukke dag heb gehad, dan eet ik rustig in mijn eigen appartement’.

De deelnemers op Rohaan hebben allemaal een eigen specifieke hulpvraag, daarom krijgen de deelnemers intensieve begeleiding en behandeling. Om de cliënten te ondersteunen, worden ze bijgestaan door begeleiders, gedragsdeskundigen, een arts en, zo nodig, andere deskundigen.

De locatie Rohaan beschikt ook over een BOPZ status.

Mijn dagactiviteiten

Rohaan ligt tussen Markelo en Goor in een bosrijke omgeving. Het is een rustige locatie, maar in de nabijheid van alle nodige voorzieningen, zoals een supermarkt, apotheek, huisarts, bibliotheek, een zwembad en een aantal sportverenigingen. Ook zijn er tal van fiets- en wandelmogelijkheden in de buurt.

Dagbesteding Rohaan biedt vele mogelijkheden zoals werken in de tuin, werken met dieren, het onderhouden van een fiets-/wandelroute in de omgeving, het doen van creatieve activiteiten of culinaire dingen, zoals het bakken van taarten. Cliënt Jeroen vertelt: "In mijn vrije tijd fiets ik graag in de omgeving. Ik ken dan ook alle fiets- en wandelroutes. Dit is handig te combineren met mijn werk, samen met anderen zorg ik ervoor dat de routes netjes blijven." Ook is er de mogelijkheid om industrieel werk uit te voeren. Daarnaast bestaat voor deelnemers de mogelijkheid om een eigen moestuintje aan te leggen en te onderhouden.

Foto's