Mantelzorgmaatje | Salut

Mantelzorgmaatje | Salut

Structureel vrijwilligerswerk · 2–3 uur/week
Hof van Twente, Nederland
HulpverleningZorgMaatje & buddyOndersteunend werkOppassenSociaal contactBoodschappen doenBegeleiding
WelzijnOuderenMensen met een beperking
3 Goede gezondheid en welzijn
VrijwilligersbeleidVrijwilligersovereenkomst
Vrijwilligersvacature Delen
Salut
#71666
Scan me of ga naar www.vrijwilligerindehof.nl/o/Salut/vrijwilligersvacatures/Mantelzorgmaatje--Salut/71666 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij je inzetten als vrijwilliger, zodat de mantelzorger de zorg voor zijn/haar dierbare vol kan houden? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Uitgebreide omschrijving

Zorgen voor iemand anders is vaak zwaar en intensief. Soms heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf nodig. Als vrijwilliger neem je eens per week twee à drie uur de zorg over van mantelzorgers die langdurig en/ of intensief zorgen voor een naaste (bijvoorbeeld met een lichamelijke beperking of dementie). Bij respijtzorg horen geen zorgtaken maar gezelligheid en gezelschap. Er zijn voor elkaar. De activiteiten variëren van wandelen, een spelletje, fietsen, gezellig kletsen of een luisterend oor. 

 

Door jouw inzet als vrijwilliger kan de mantelzorger de zorg langer volhouden en kan de hulpvrager langer thuis blijven wonen. Afhankelijk van jouw wensen, mogelijkheden en beschikbaarheid zoeken we een hulpvraag die bij jou past. 


Jouw profiel

Je bent zorgzaam en hebt affiniteit met mantelzorg. Je bent geduldig, beschikt over inlevingsvermogen en je wilt graag iets betekenen voor een ander.


Werkuren per week/maand

Gemiddeld twee à drie uur per week.


Wij bieden

Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier biedt onder begeleiding van de coördinator van welzijnsorganisatie Salut. De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. Jaarlijks aanbod van workshops en trainingen. Reiskostenvergoeding en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Vrijwilligersvacature Delen

Over Salut

Salut werkt aan een Hof van Twente waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen.
Aan een gemeenschap waarin het oké is om hulp te vragen als je er zelf niet uitkomt. Voor die hulp kun je altijd terecht bij ons. Het maakt niet uit wat voor soort vraag je hebt of wat het onderwerp is. Samen met jou gaan we op zoek naar de antwoorden op al je vragen.