De vrijwilligerspool voor organisaties

Wat is het en hoe werkt het?

1. Registreer je organisatie

Om een organisatie te registreren heb je eerst een persoonlijk account nodig.

2. Plaats een vacature

Dit kan direct nadat je organisatie is goedgekeurd en geactiveerd.

3.Vind vrijwilligers

Je kan de mensen in de vrijwilligerspool zelf benaderen.

Veelgestelde vragen

Kan ik iedereen aanschrijven?

Je kan in principe iedereen in de vrijwilligerspool aanschrijven. Je kan iemand echter maar één keer per activiteit aanschrijven en je kan niet meer dan 5 aanschrijvingen per dag doen, per organisatie.


Andersom kan een vrijwilliger ook niet meer dan 5 openstaande aanschrijvingen tegelijkertijd hebben. Dit om te voorkomen dat potentiële vrijwilligers te vaak benaderd worden en afhaken.


Bovendien moet je aanschrijving altijd gekoppeld zijn aan een activiteit. Dit om te voorkomen dat vrijwilligers zomaar door iedereen aangeschreven kunnen worden.


Waar moet ik op letten als ik vrijwilligers in de pool wil benaderen?

Je hebt de grootste kans om een vrijwilliger te vinden als je rekening houdt met hun wensen. Je kan in hun profiel zien welke interesses ze hebben en welke activiteiten ze leuk vinden. Kijk daar naar en lees het stukje tekst waarin ze zichzelf voorstellen.


Daarnaast is het handig om te kijken naar welke voertaal iemand heeft en binnen welk bereik iemand zoekt. Verder kan je nog zien of iemand lid is van organisaties en of die persoon al vaker activiteiten gedaan heeft (via dit platform). Allemaal hints die een indicatie kunnen geven hoe groot de kans is dat iemand geïnteresseerd is.


Zitten alle gebruikers in de vrijwillgerspool?

Nee, er zijn genoeg vrijwilligers die zich niet aangemeld hebben voor de vrijwilligerspool. Zij zoeken het liefst gewoon zelf of worden geholpen door één van onze medewerkers.


Op het moment dat een vrijwilliger gematcht wordt via de vrijwilligerspool wordt hij/zij daarna ook automatisch uit de pool verwijderd. Het doel is om alleen mensen die actief op zoek zijn in de pool te hebben.


Ik ontvang geen reacties, wat nu?

Mensen krijgen automatisch herinneringen als ze niet reageren. Als iemand nooit reageert op aanschrijvingen wordt die persoon automatisch verwijderd. Op deze manier blijft de pool alleen gevuld met mensen die echt op zoek zijn.


Onze tip is altijd: bekijk de profielen goed en probeer zo gericht mogelijk mensen te benaderen. Niemand houdt ervan om zomaar benaderd te worden. Je kan ook proberen je activiteit aan te passen (omschrijving / afbeeldingen) om hem zo aantrekkelijk mogelijk te maken.


Bovendien gaan mensen ook zelf op zoek naar een geschikte activiteit, en niet alleen op dit platform. Blijf je activiteit dus delen. Vooral op social media, misschien is de perfecte vrijwilliger nog wel helemaal niet bekend met ons platform!