Chauffeur | Dierenambulance Hof van Twente

Chauffeur | Dierenambulance Hof van Twente

Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Hof van Twente, Nederland
BuitenDieren verzorgenEerste hulpVervoerNederlands
Dierenwelzijn
15 Leven op het land
Vrijwilligersovereenkomst
Vrijwilligersvacature Delen
Dierenambulance Hof van Twente
#76780
Scan me of ga naar www.vrijwilligerindehof.nl/o/Dierenambulance-Hof-van-Twente/vrijwilligersvacatures/Chauffeur--Dierenambulance-Hof-van-Twente/76780 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb je een groot hart voor dieren en wil jij je graag inzetten voor dieren in nood? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij de dierenambulance Hof van Twente ben je aanspreekpunt voor melders van gevonden (gewonde) dieren. Nadat je ingewerkt bent, heb je de dierenambulance en de diensttelefoon thuis, sta je de melders telefonisch beleefd te woord en kun je passende adviezen geven. Je registreert vermiste en gevonden huisdieren en voert chipcontroles uit, waarna je hopelijk dier en baas herenigt. Bij een oproep breng je gewonde en zieke dieren naar de opvang of dierenarts. Je assisteert zo nodig de (dieren)politie, brandweer en boswachter. Soms wordt de dierenambulance gevraagd voor voorlichtingen op scholen of aanwezigheid bij spreekbeurten, je kunt zelf kiezen of dit iets voor je is. 

De intensiviteit van het werk verschilt per seizoen en per dag. Ondertussen je huishouden doen is bijvoorbeeld goed haalbaar.


In verband met veiligheid en gemak is er bij voorkeur een dubbele bezetting op de dierenambulance. Zo kan bijvoorbeeld één persoon de administratie invullen terwijl de ander rijdt en kunnen grote dieren samen gevangen en getild worden. Zijn er voldoende vrijwilligers en woon je in de buurt van een andere vrijwilliger, dan kun je in overleg gekoppeld worden. Samen aanmelden mag ook.

Momenteel zijn er helaas onvoldoende vrijwilligers om een dubbele bezetting waar te maken. Om die reden zoeken we ook bijrijders (zie andere vacatures).

 

Jouw profiel

·       Je hebt een hart voor dieren

·       Je bent betrouwbaar, doortastend, toont initiatief en bent leergierig

·       Je durft klanten te voorzien van telefonisch advies

·       Je kunt omgaan met een smartphone

·       Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs

·       Voorkennis is niet nodig, je leert gaandeweg en tijdens de verzorgde voorlichtingen.

 

Werkuren per week/maand

Je bent minimaal 2 dagen in de maand beschikbaar. Je kunt zelf inroosteren wanneer je kunt/wilt. De avond voor je dienstdag vindt de dienstwissel plaats met diegene die de dag voor jou dienst heeft. Jouw dienst start om 9.00 uur tot aan de volgende dienstwissel. Je werkt op oproepbasis, je bent verder gewoon thuis.

 

Wij bieden

·       Een klein, hecht team, waarbinnen je samenwerkt met een collega-vrijwilliger

·       Collega's die onderling veel ervaringen delen; dit helpt je in je eigen werk

·       Ondersteuning (advies/begeleiding) indien nodig, er is altijd iemand telefonisch bereikbaar of zelfs in staat mee te gaan

·       Een protocol met daarin alle informatie omtrent iedere diersoort waarvoor gebeld wordt.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligersvacature Delen

Over Dierenambulance Hof van Twente

Iedere dag is anders en het werk dat we doen is erg gevarieerd. Als vrijwilliger kom je in allerlei verschillende situaties terecht en handel je doortastend, zodat het dier zo snel en stressvrij mogelijk de juiste hulp kan krijgen en/of naar huis kan.

Ons doel luidt als volgt: het verlenen van eerste hulp aan gewonde en zieke huis- en wilde dieren, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.