Bijrijder | Dierenambulance Hof van Twente

Bijrijder | Dierenambulance Hof van Twente

Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Hof van Twente, Nederland
BuitenDieren verzorgenEerste hulpVervoerNederlands
Dierenwelzijn
15 Leven op het land
Vrijwilligersovereenkomst
Vrijwilligersvacature Delen
Dierenambulance Hof van Twente
#77620
Scan me of ga naar www.vrijwilligerindehof.nl/o/Dierenambulance-Hof-van-Twente/vrijwilligersvacatures/Bijrijder--Dierenambulance-Hof-van-Twente/77620 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb je een groot hart voor dieren en wil jij je graag inzetten voor dieren in nood? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Uitgebreide omschrijving

Als bijrijder op de dierenambulance Hof van Twente ben je de rechterhand van een chauffeur. Tijdens de ritten registreer je vermiste en gevonden huisdieren, bel je met opvangcentra/dierenartsen en registreer je de ritten an sich, zodat de chauffeur in alle rust naar de locatie van de melder kan rijden. Samen haal je dieren in nood af bij melders, vervoer je dieren naar passende opvang of dierenarts, probeer je dieren te vangen en voer je chipcontroles uit, waarna je hopelijk dier en baas herenigt. Je assisteert zo nodig de (dieren)politie, brandweer en boswachter. Soms wordt de dierenambulance gevraagd voor voorlichtingen op scholen of aanwezigheid bij spreekbeurten, je kunt zelf kiezen of dit iets voor je is. 


De intensiviteit van het werk verschilt per seizoen en per dag. Ondertussen je huishouden doen is bijvoorbeeld goed haalbaar. Je werkt dus vanuit huis en wordt daar opgehaald door de chauffeur waaraan je gekoppeld wordt wanneer er een oproep is.


In verband met veiligheid en gemak, is er bij voorkeur een dubbele bezetting op de dierenambulance. Zo kan bijvoorbeeld één persoon de administratie invullen terwijl de ander rijdt en kunnen grote dieren samen gevangen en getild worden. Een voorwaarde als bijrijder is dat je in de buurt van je collega-vrijwilliger moet wonen. Het is namelijk van belang dat je snel op locatie kunt zijn en dat lukt niet wanneer een chauffeur een bijrijder kilometers verderop moet ophalen. Samen met een chauffeur aanmelden mag natuurlijk ook.

 

Jouw profiel

·       Je hebt een hart voor dieren

·       Je bent betrouwbaar, doortastend, toont initiatief en bent leergierig

·       Je durft klanten te voorzien van telefonisch advies (optioneel)

·       Je kunt omgaan met een smartphone

·       Voorkennis is niet nodig, je leert gaandeweg en tijdens de verzorgde voorlichtingen.

 

Werkuren per week/maand

Je bent minimaal 2 dagen in de maand beschikbaar op dezelfde dagen dat jouw vaste chauffeur dienst heeft. Je kunt zelf inroosteren wanneer je kunt/wilt. De avond voor je dienstdag vindt de dienstwissel plaats met diegene die de dag voor jouw vaste chauffeur dienst heeft. Jouw dienst start dus de avond ervoor al kort (tot 20.00 uur) en de start volgende dag om 9.00 uur tot aan de volgende dienstwissel. Je werkt op oproepbasis, je bent verder gewoon thuis.

 

Wij bieden

·       Een klein, hecht team, waarbinnen je samenwerkt met een collega-vrijwilliger

·       Collega's die onderling veel ervaringen delen; dit helpt je in je eigen werk

·       Ondersteuning (advies/begeleiding) indien nodig, er is altijd iemand telefonisch bereikbaar of zelfs in staat mee te gaan

·       Een protocol met daarin alle informatie omtrent ieder diersoort waarvoor gebeld wordt.


In deze plaats(en) zoeken wij momenteel een bijrijder:

  • Diepenheim
  • Enter

Hoe kom ik er?

Vrijwilligersvacature Delen

Over Dierenambulance Hof van Twente

Iedere dag is anders en het werk dat we doen is erg gevarieerd. Als vrijwilliger kom je in allerlei verschillende situaties terecht en handel je doortastend, zodat het dier zo snel en stressvrij mogelijk de juiste hulp kan krijgen en/of naar huis kan.

Ons doel luidt als volgt: het verlenen van eerste hulp aan gewonde en zieke huis- en wilde dieren, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.