Post | augustus 2019 | 2 min lezen

Feestje voor ouderen in Eikenhof

Door Siebren Hazelhoff Roelfzema

De nieuwbouw van verzorgingshuis Eikenhof staat er 12,5 jaar en Stichting Vrienden van Eikenhof is 25 jaar geleden opgericht. Reden voor een feestje.


Wie Eikenhof in Utopia binnenloopt kan het niet ontgaan: er is wat te vieren. Overal staan staanders met grote trossen ballonnen en het personeel loopt rond met een slinger om de hals.

Toevallig vallen het 12,5 jarig bestaan van de nieuwbouw en het zilveren jubileum van Vrienden van Eikenhof samen. Dus hebben de stichting en het bestuur van Eikenhof voor bewoners, vrijwilligers en personeel een feestweek in elkaar gezet.


Maandag was er al een feestontbijt en ’s middags een wandeling met na afloop een lekkere ijsco. Dinsdag komen de kinderen van kinderopvang Kiddo's de ouderen verrassen en ’s middags wordt er gekiend met speciale prijzen. ,,Er kunnen cheques gewonnen worden. Daarmee kunnen de winnaars een uurtje iets leuks gaan doen met een personeelslid. Zo’n 25 medewerkers hebben een uur vrije tijd beschikbaar gesteld om met een oudere te gaan wandelen, fietsen of iets anders leuks”, zegt activiteitenbegeleidster Berta Dender.


Woensdag is er een ‘beautymiddag’ en ’s avonds krijgen de ruim honderd vrijwilligers een diner aangeboden. Donderdag zet entertainer Bart Jongendaal het verzorgingshuis op stelten en vrijdag is er een muziekmiddag voor de bewoners en een feestavond voor het personeel.


De kosten worden deels betaald door stichting Land van Kokanje, eigenaar van Eikenhof, en deels door de Vrienden van Eikenhof. ,,Die club werd opgericht toen Eikenhof een fikse schenking van ongeveer een ton kreeg”, vertelt voorzitter Kim Andaal. De toenmalige directeur vond dat dit echt ten goede moest komen aan de bewoners en zodoende werd de stichting Vrienden van Eikenhof in het leven geroepen. ,,Het doel is om leuke activiteiten te kunnen organiseren waar eigenlijk weinig of geen geld voor is”, aldus Andaal.


Zo worden optredens georganiseerd, er is een koor opgericht en na de wekelijkse wandelingen zorgt de stichting altijd wel voor iets lekkers: een ijsje of een kop koffie met een stuk vlaai. De Vrienden hebben ook een Tovertafel en een Braintrainer betaald. ,,Dat is een computer met touch­screen, met quizvragen. Ieder kan daar op zijn eigen niveau gebruik van maken”, zegt Andaal.

Deel blogpost